حداقل‌های رفتاری برای عهد با امام زمان(عج)/ شادی‌های ۹ ربیع الاول وحدت آفرین باشد
حجت‌الاسلام حائری‌پور گفت: امکان وقوع ظلم در هر میدان و ساحتی وجود دارد اگر واقعا عهد نصرت با امام عصر(ع) داریم در همه حال به عدالت محوری توجه و دیگران را نیز به این عدالت محوری تشویق کنیم. این کمترین کار در عهد با امام زمان(عج) است.
كدخبر: id-18666
تاريخ: 2021-10-16 17:06:24

به گزارش واحد خبری کانون شیفتگان حضرت قائم (عج) به نقل از شبستان ، به مناسبت این روز چه آموزه هایی از مهدویت را می توان تبلیغ و ترویج کرد

9ربیع الاول فرصت بسیار مغتنمی برای ترویج فرهنگ مهدویت و آشنایی بیشتر و عمیق تر لایه های مختلف جامعه به ویژه جوانان با مهدویت و اهدافی است که امام زمان(عج) درصدد تحقق آن هستند. می توان و باید به مناسبت آغاز امامت حضرت حجت(عج) اهداف ایشان را که مهمترین آنها عدالت گستری در جهان در همه ابعاد سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است با زبان روشن تری برای اقشار مختلف به ویژه جوانان تبلیغ و ترویج کرد، این راهبرد کمک می کند به اینکه جامعه ما در مسیر اهداف دولت کریمه امام مهدی(عج) قرار بگیرد.

 

ورود برخی خرافات همچون مراسم های موسوم به عیدالزهرا(س) در جشن ها و شادی های 9 ربیع الاول چقدر ظرفیت های مهدوی و منتظرانه این روز را دستخوش آسیب می کند؟

 

می توان از آنچه با عنوان عیدالزهرا(س) مطرح شده با جهت‌گیری صحیح، بهره برداری های مهدوی و منتظرانه داشت؛ اسلام و تشیع مناسبت های شاد دارند باید مراقب باشیم که شادی ما از جنس شادی اهل بیت علیهم السلام باشد یعنی جهت‌گیری شادی پیروان اهل بیت(ع) باید با آن حضرات(ع) همسو باشد. ائمه(ع) از این شاد می شوند که جامعه شیعی الگوی موفق برای همه عالم به ویژه مسلمانان باشد.

در جهان امروز که ارتباطات بسیار نزدیک است انتظار می رود جامعه شیعی به گونه ای رفتار کند که وحدت و انسجام اسلامی را میان مسلمین تقویت کند چراکه هر گونه حرکتی که به تضعیف این اتحاد و انسجام مسلمین لطمه بزند، در راستای اهداف اهل بیت(ع) نخواهد بود.

از این رو، اگر شادی های ایام 9 ربیع الاول را در راستای اهداف امام مهدی(عج) تعریف و تبیین کنیم که شادی ما از حضور ایشان در منصب امامت است می توان گفتمان وحدت را در جهان اسلام ایجاد کرد و از موعودی سخن گفت که پیامبر(ص) و همه انبیاء بشارت ظهورش را داده اند. ترویج این شادی به وحدت بسیار کمک می کند.

 

تجدید عهد با امام زمان(عج) در این ایام چه ضرورت و کیفیتی دارد؟

 

یکی از کارهای بسیار خوبی که در ایام آغاز امامت امام عصر(عج) باید رخ دهد این است که یاران حضرت(عج) توجه کنند یکی از امورات تقویت کننده ارتباط با ایشان، تجدیدعهد و بیعت است. در روایات آمده ائمه(ع) با شیعیان عهد دارند و شیعه باید بر این عهد وفا کند.

این عهد، پیمان اطاعت و نصرت و یاری است یعنی باید متوجه باشیم ریز و درشت اعمال و رفتارمان در طاعت از امام زمان(عج) باشد و طوری رفتار کنیم که مورد رضای حضرت(ع) است. توجه کنیم که ما پیمان نصرت با امام مهدی(عج) داریم در دعای عهد می خوانیم: «اللَّهُمَّ اجْعَلْنِی مِنْ أَنْصَارِهِ وَ أَعْوَانِهِ».

وقتی بحث یاوری مطرح می شود نباید تصور کرد که این یاری و نصرت فقط مربوط به زمان ظهور ایشان است، در دوران غیبت هم می توان به ایشان کمک کرد یکی از اقدامات هم مسیر شدن با اهداف ایشان است مثل تقویت عدالت در جامعه به این شیوه که هر یک از ما در هر جایگاه تلاش کنیم کارمان را به درستی انجام دهیم و گرفتار تعدی، تجاوز و ظلم نشویم.

امکان وقوع ظلم در هر میدان و ساحتی وجود دارد اگر واقعا عهد نصرت با امام عصر(ع) داریم در همه حال به عدالت محوری توجه و دیگران را نیز به این عدالت محوری تشویق کنیم. این کمترین کار در عهد با امام زمان(عج) است.

 

آیا مهدویت و 9 ربیع الاول کارکرد وحدت گرایانه و تحقق آرمان وحدت در جامعه اسلامی را دارد؟

 

قطعاً مسئله وحدت در جهت یاری حضرت حجت(عج) اهمیت بسیار دارد در جامعه عصر ظهور از مهمترین دستاوردها، وحدت امت اسلامی به معنای واقعی کلمه است، تا وحدت نباشد مقابله با جریان استکبار و ظلم ممکن نیست اگر بخواهیم امام مهدی(عج) را یاری کنیم باید پیش از ظهور هم برای وحدت تلاش کنیم این مهم، مورد توصیه قرآن و روایات است که در عین حفظ مبانی فکری و اعتقادی و عدم عقب نشینی از حق، از نظر تشکل اجتماعی رودر روی هم قرار نگرفته و یکدیگر را تضعیف و تخریب نمی کنند بلکه یکدیگر را علیه جبهه باطل تقویت می کنند.

وحدت به معنای واقعی در عصر ظهور شکل می گیرد و در آن جامعه همه تحت بیرق امام مهدی(عج) اجتماع می کنند اما الان هم شرایط وحدت بر اثر مشترکات و تجمیع نیروها با مشترکاتی همچون مهدویت وجود دارد که باید از آن بهره گرفت.