آیت الله کعبی: آینده پژوهی یکی از محورهای مهم در حوزه مهدویت است
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: آینده پژوهی یکی از محورهای مهم است هر چند ممکن است مغفول واقع شود. در این راستا چند سوال پیش می آید و آن این است که هفت راهبرد در گام دوم انقلاب و در مسیر انتظار حقیقی و ساخت آینده تا ظهور امام زمان(عج) کجاست؟ بعد از گام دوم قرار است چه اتفاقاتی بیفتد و نقشه جهان آینده چگونه شکل می گیرد؟ ما در تغییر جهان چه نقشی می توانیم ایفا کنیم؟ این ها سوالات مهم مربوط به انقلاب اسلامی، آینده پژوهی و مهدویت است.
كدخبر: id-21361
تاريخ: 2022-12-31 12:10:03

 به گزارش واحد خبری کانون شیفتگان حضرت قائم (غج) ، آیت الله عباس کعبی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در رابطه با جشنواره مهدویت بیان کرد: یکی از فعالیت های حائز اهمیت که می توان در جشنواره مهدویت انجام داد مباحث آینده پژوهی است، این که جایگاه انتظار و آخرالزمان و مهدویت در آینده پژوهی کجا قرار دارد و جهان به کدام سمت و سو حرکت می کند.

وی ادامه داد: این که ما می‌توانیم بین فلسفه تاریخ، سنت های الهی، دوره‌های تاریخی، آخرالزمان و ظهور امام زمان(عج) یک ارتباطی ایجاد کنیم یا نمی توانیم.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: به این معنا از زمان انقلاب اسلامی تا ظهور با نگاه آینده پژوهی چه دوره‌هایی برای افق آینده مطلوب خورشید فروزان بقیه الله الاعظم صاحب‌ الزمان(عج) طی خواهد شد، یعنی گام های ما برای رسیدن به این مرحله چیست؟

کعبی با تأکید بر رابطه گام دوم با آینده پژوهی، تصریح کرد: گام دوم انقلاب را رهبری ترسیم و هفت راهبرد تداوم علمی، اقتصاد قوی، معنویت و اخلاق، تحقق عدالت و مبارزه با فساد، خودکفایی و استقلال، عزت در سیاست خارجی، سبک زندگی اسلامی را در آن مشخص کردند.

عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: این هفت راهبرد در گام دوم انقلاب در مسیر انتظار حقیقی و در مسیر ساخت آینده تا ظهور امام زمان(عج) کجاست، بعد از گام دوم قرار است چه اتفاقاتی بیفتد و نقشه جهان آینده چگونه شکل می گیرد، ما در تغییر جهان چه نقشی می توانیم ایفا کنیم، این ها سوالات مهمی مربوط به انقلاب اسلامی، آینده پژوهی و مهدویت است لذا آینده پژوهی یکی از محورهای مهم است هر چند ممکن است مغفول واقع شود.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بیان کرد: این که چگونه می توانیم مسائلی همچون تحولات جهان، افول آمریکا، قدرت آسیای غربی، نقش ایران اسلامی و ظهور را بر پایه فلسفه تاریخ، سنت های الهی حاکم بر جامعه و تاریخ، نقش انسان و نقش جامعه پردازی و تمدن سازی در تحولات تاریخی طراحی کنیم.

کعبی در پایان تصریح کرد: طراحی نقشه جهان آینده اما بر اساس نشانه‌ها و غیب گویی مد نظر ما نیست، بلکه نقشه آینده بر پایه سنت های الهی و فلسفه تاریخ و بر پایه نقش انسان در تحولات تاریخی و روابط بین الملل فعلی را می‌گوییم این که ما کجا قرار داریم آیا می‌توانیم در روابط بین الملل نظریه سازی کنیم که این نظریه سازی مربوط به جهان آینده باشد

وی در خصوص نظریه سازی مربوط به جهان آینده، گفت: البته می توانیم نظریه سازی کنیم و نظریه جهان تمدنی را برای ساخت آینده طراحی کنیم که این مربوط به ظهور است.

آینده پژوهی یکی از محورهای مهم در حوزه مهدویت است

گفتنی است، چهارمین جشنواره ملی دانشجویی مهدویت با محوریت «گفتمان سازی مهدویت با تکیه بر مفهوم انتظار» در چهار بخش ادبی، هنر و رسانه، ایده پردازی و نوآوری و کتابخوانی برگزار می‌شود.

یادآوری می شود؛ علاقه‌مندان برای شرکت در چهارمین جشنواره ملی مهدویت و کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به وبسایت جشنواره ملی مهدویت به آدرس www.Mahdaviatfest.ir مراجعه کنند